Janneke de Jong 40 jaar, ik ben een autodidact die bruist van nieuwe ideeën en die graag de tijd neemt om exclusieve urnen te maken. Tevens ben ik accuraat en kom ik afspraken na.

Al een lange tijd boetseer ik tuinsculpturen -zie www.mooietuinbeelden.nl -

En ook al boetseer ik tuinsculpturen met veel plezier, urnen boetseren geeft zoveel meer voldoening.

Urnen geven mij het gevoel dat ik meer kan betekenen voor een ander. Immers, als je een klein beetje kan bijdragen zodat een persoon het verlies van een dierbaren een plek kan geven, dan ben ik content. Ik weet hoe het is om directe familieleden te verliezen door onverwachts overlijden of door ziekte. Op dat moment wordt je overspoeld door vele emoties en moet je hiernaast onmiddellijk de uitvaart regelen.

Mijn kracht is niet in het vertellen van mooie lange verhalen, ik laat mijn kracht en hart spreken door middel van deze urnen.
Zo laat ook uw hart spreken, zoals ik dat gedaan heb in deze urnen.…

Hoe worden de urnen gemaakt?

De Urnen worden met de hand geboetseerd. De urn wordt in lange repen van klei hol opgebouwd. Vervolgens moet de urn een tot twee weken drogen. Dan wordt de urn voor de eerste keer gebakken in de oven naar 980 graden. Het opwarmen en afkoelen duurt 24-uur.

Daarna wordt de urn voorzien van een glazuur. Vervolgens gaat de urn voor de tweede keer in de oven. 1050 graden voor urnen binnen 1240 graden voor buiten. Eveneens een duur van 24-uur.

Door deze uiterst hoge temperatuur wordt klei vorstbestendig, het veranderd in het bakproces naar steengoed. Denk aan bijvoorbeeld keramische tegels, deze worden op dergelijke hoge temperaturen gebakken.

Waarom moet ik bij jou zijn?

Voor urnen die nergens anders te vinden zijn.

Wilt u een urn komen bezichtigen, ik ben open op afspraak in de Veliusstraat te Tilburg.

Bij vragen en/of opmerkingen neem contact op!

Groet, Janneke de Jong